Afgelopen zaterdag (10 september 2016) heeft Drachtster Boys de eerste thuiswedstrijd en derby tegen Buitenpost met 4-1 gewonnen. Onder ideale zomerse omstandigheden vertoonde Drachtster Boys bij vlagen zeer direct en snel voetbal en laat dan de tegenstander het nakijken. Soms werd er te veel met de bal gelopen en komen de individuele acties het spel niet ten goede.

Drachtster Boys zag het harde werken in de eerste helft beloond met een doelpunt van Aziz Geyik en wist deze uit te bouwen naar 2-0 door Jordy Kailie. Buitenpost kreeg twee goede mogelijkheden, maar keeper Rob Strijker liet zien dat hij een aanwinst is voor de club en maakte Buitenpost het scoren onmogelijk.

De 2-0 bleef lang op het score bord staan. Na rust speelde Drachtster Boys slordig en had moeite de organisatie te houden. Buitenpost had zelf het vizier niet op scherp staan en verprutste zeker drie 100% kansen. Toch werd de aansluitingstreffer gemaakt en dreigde het nog een spannend kwartiertje te worden.

Snel en direct combinatie voetbal van Drachtster Boys zorgde er voor dat Kevin Bakels de 3-1 kon maken. In de slot minuten maakte Said Hassan er met verdekt afstandsschot nog 4-1 van.

Een verdiende, iets wat geflatteerde, overwinning voor Drachtster Boys die zich hiermee meldt in de top van de 1e klas. Hoewel het na twee wedstrijden nog alle kanten op kan gaan lijken Drachtster Boys, HZVV, Olde Veste’ 54 en debutant Gorecht de strijd om de bovenste plaatsen uit te gaan maken.

Na afloop van de wedstrijd werd er in de OSDB gezellig nagepraat en werden visies gedeeld over het verloop van het komende sseizoen.

Met dank aan Easy Catering voor de lekkere hapjes en de beide wedstrijdsponsoren van die dag @Work en VrieService.

Tot ziens bij de volgende thuiswedstrijd op 24 september tegen VEV’67 uit Leek

Laatste nieuws

Uitgelicht

De OSDB houdt jaarlijks een ledenvergadering. Voor u als lid de kans om kennis te nemen van de stand van zaken en ontwikkelingen in de ondernemersvereniging en vooral ook om er over mee te praten. Deze ledenvergadering zal gaan plaatsvinden.